Els alumnes d’ALCA de 3r i 4t, durant aquest mes d’octubre, hem estat posant a prova la tècnica que ens permetrà tirar endavant els nostres dissenys experimentals.

Un dels objectius de l’espai ALCA és poder realitzar indagacions científiques amb variables quantificables per poder extreure conclusions. En aquesta ocasió volem estudiar quins factor afecten la fotosíntesi de les plantes. El procediment més clàssic és valorar la taxa fotosintètica a partir de la quantitat d’oxigen dissolt en l’aigua però per això cal disposar de sensors d’oxigen. En el nostre cas hem volgut posar a prova un nou procediment que ens permetrar arribar a conclusions similars amb materials que poden tenir a casa nostra. Es tracta d’estudiar la taxa fotosintètica a partir del nombre de discos de un tipus de fulla (mateixa superfície)  que suren degut a l’oxigen produït per unitat de temps. Durant les properes setmanes els diferents grups planificaran les seves indagacions i recollirant resultats. Una de les funcions més importants de l’activitat científica és comunicar els resultats de les seves investigacions, així que tindreu notícies nostres.

 

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies