SECUNDÀRIA

La finalitat de l’educació escolar és assegurar als alumnes els recursos humans i els materials necessaris perquè puguin créixer i madurar en tots els aspectes de la seva personalitat.

L’Educació Secundària Obligatòria té per finalitat possibilitar que tots els alumnes puguin accedir als elements bàsics de la cultura en el marc d’un desenvolupament personal complet.

En aquesta etapa, els alumnes han d’adquirir els conceptes, les habilitats, les actituds i els valors que els condueixin a l’autonomia individual, a l’esperit de superació, a la construcció de la pròpia personalitat i a un autoconcepte positiu, per tal de ser capaços d’assumir els seus deures i exercir els seus drets.

Això comporta incloure els ensenyaments relacionats amb les següents capacitats:

  • cognoscitives
  • afectives
  • psicomotrius
  • d’inserció social i de relació interpersonal

El període de 12-16 anys coincideix amb la preadolescència i la primera adolescència, anys en els quals els alumnes experimenten importants canvis fisiològics i psicològics.

La configuració de l’Educació Secundària Obligatòria com una etapa pretén facilitar una resposta educativa unitària als adolescents en aquest període, aportant els elements formatius de caràcter cognitiu, afectiu, social i moral que els permetin de desenvolupar-se de forma equilibrada i incorporar-se en el món dels adults amb autonomia i responsabilitat.

CARACTERÍSTIQUES MÉS IMPORTANTS DE L’ESO

L’Ensenyament Secundari Obligatori consta de quatre cursos acadèmics que han de realitzar tots els alumnes entre els 12 i els 16 anys.

En finalitzar l’ESO, els alumnes que hagin assolit els objectius proposats, obtenen el títol de graduat en Secundària Obligatòria. Aquest títol els permetrà realitzar batxillerat o cicles formatius de grau mitjà.

L’Educació secundària obligatòria s’organitza en diferents matèries. El quart curs té caràcter orientador, tant per als estudis posteriors, com per a la integració a la vida laboral.

MATÈRIES 1r 2n 3r 4t
Llengua catalana i literatura 3 3 3 3
Llengua castellana i literatura 3 3 3 3
Llengua estrangera 3 4 3 3
Matemàtiques 3 4 4 4
Biologia i geologia 3 2
Física i química 3 2
Ciències socials, geografia i història 3 3 3 3
Educació física 2 2 2 2
Música 2 2
Educació visual i plàstica 2 2
Tecnologia 2 2 2
Cultura i valors ètics 1 1 1 1
Tutoria 1 1 1 1
Treball de síntesi/Projecte de recerca 35 h/curs 35 h/curs 35 h/curs (1)
Servei comunitari (1)
Matèries específiques 2 2 2 10
TOTAL SETMANAL 30 30 30 30

A mesura que els alumnes avancen en l’Educació Secundària Obligatòria, augmenta la diversitat d’interessos i capacitats d’uns i altres. És per això que hi donem resposta mitjançant els grups flexibles, desdoblaments i els itineraris.

Últimes notícies

Participació en el programa Fitjove

Els alumnes de 4t d’ESO amb participat al Fitjove, un programa de promoció d’exercici físic per adolescents, promogut per l’Agència de Salut Pública del Consell Català de l’Esport, amb la col·laboració de l’altres entitats, i amb la finalitat de prevenir consum de...

read more

Recollida de residus per la riba del Congost. 3r d’ESO.

Els alumnes de 3r d'ESO treballem per aconseguir un Món més verd. Avui hem recollit plàstics tot caminant per la riba del Congost fins a Montmeló. Forma part de les activitats incloses en el Treball de síntesi d'enguany  "La Festa de la Terra", en què treballem la...

read more

II Jornades esportives a l’ESO

El proper divendres 29 de març els alumnes d'ESO celebraran les II Jornades Esportives, amb competicions de handbol, bàdminton, bàsquet, futbol, proves d'atletisme 4x100 i salt de llargada i altres jocs d'equip. L'objectiu d'aquesta jornada és fomentar els valors de...

read more

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies